Έντονο παρασκήνιο μεσολάβησε μέχρι οι αρχές να ξετυλίξουν το κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης εκβιασμών και να φτάσουν στη σύλληψη του εκδότη και των δύο δημοσιογράφων.

Η καταγγέλλουσα, που εργάζεται στο γραφείο Τύπου της ΕΥΔΑΠ, φέρεται να δεχόταν πιέσεις από τους κατηγορούμενους ώστε να δώσει διαφημίσεις στα ΜΜΕ που ήλεγχαν, αλλά και να τους φέρει σε επαφή με ανώτατα κυβερνητικά στελέχη, κυρίως όμως με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά. Όταν ένας εκ των κατηγορουμένων – σύμφωνα με τη δικογραφία- απείλησε τη ζωή του παιδιού της, η καταγγέλλουσα  ενημέρωσε τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΥΔΑΠ Ιωάννη Μπενίση, ο οποίος με τη σειρά του, απευθύνθηκε στον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες η υπάλληλος είχε συνάντηση και η ίδια με τον υπουργό, όπου του εξιστόρησε τα όσα βίωσε, σε έντονη συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση, λόγω των απειλών κατά του παιδιού της. Σύμφωνα με της ίδιες πηγές, ο κ. Παππάς ζήτησε χωρίς δεύτερη σκέψη η υπάλληλος να καταγγείλει τα όσα περιέγραψε στις αρχές.

Κάπως έτσι, στήθηκε η μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας, η οποία οδήγησε στη σύλληψη των τριών…