Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που στον δημόσιο λόγο κυριαρχούσε η σφοδρή αντιπαράθεση γύρω από το κατά πόσο η καταδίκη της βίας, πρέπει να είναι ένα φαινόμενο καθολικό που ισχύει παντού και πάντα.

Εκείνα τα χρόνια, η τότε αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, διατύπωνε, έχοντας μάλιστα και σοβαρά επιχειρήματα γι' αυτό, την ανάγκη διάκρισης της βίας και κατανόησης του ριζοσπαστικού χαρακτήρα που αυτή ενδέχεται να έχει.

Ωστόσο, επειδή όπως λέει και η λαϊκή παροιμία ο καιρός έχει γυρίσματα, τα χρόνια πέρασαν, οι κυβερνήσεις άλλαξαν και η παρούσα πλειοψηφία φαίνεται να εκφράζει διαφορετική θέση τουλάχιστον από το βήμα της Βουλής. Ίσως, με καλοπροαίρετη διάθεση, να είναι η ωριμότητα της ευθύνης αυτή που υποχρέωσε σήμερα, τον Κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο να καταδικάσει τους προπηλακισμούς βουλευτών της συμπολίτευσης από αγρότες και τη συνεπακόλουθη βία απ' όπου και αν προέρχεται. 

«Οφείλουμε να καταδικάσουμε τη βία απ' όπου και αν προέρχεται», είπε ο κ. Φάμελος και πρόσθεσε: «Επειδή μπορεί κάποιοι να επιδοκιμάζετε τους προπηλακισμούς, δεν πρέπει να ηρωοποιούμε τη βία, το φανατισμό. Μην παίζετε το παιχνιδάκι του φασισμού».