Ιδιαίτερα επιθετική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Αφενός στάθηκε στις κοινωνικές αντιδράσεις κατά του ασφαλιστικού, και ειδικότερα στους προπηλακισμούς αγροτών κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.  «Μπορεί να γλιτώσετε από τους αγρότες, γιατί έχετε αστυνομικούς γορίλες που σας φυλάνε, αλλά από την κοινωνία δεν θα γλιτώσετε» είπε ο Λεβέντης στην Βουλή, πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

«Αυτό που είπατε ήταν ατόπημα» είπε ο προεδρεύων Τάσος Κουράκης και ζήτησε από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων να ανακαλέσει τη λέξη «γορίλες», που είπε αναφερόμενος στους αστυνομικούς.

Ο κ. Λεβέντης απάντησε ότι δεν είχε την πρόθεση να θίξει τους αστυνομικούς για τους οποίους είπε ότι είναι σκληρά εργαζόμενοι και χαμηλά αμειβόμενοι, ενώ διευκρίνισε ότι αποδοκιμάζει τη βία και αναφερόμενος «στην τιμωρία της κοινωνίας» εννοεί τις εκλογές.

Ο κ. Λεβέντης, όμως επεφύλασσε ακόμη μία αιχμή, αυτή τη φορά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Τον κατηγόρησε ότι εμφανίζεται στη Βουλή για να κάνει τη δική του τοποθέτηση και δεν ακούει τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

«Πού είναι ο κ. Τσίπρας; Είχε δουλειά;», διερωτήθηκε ο κ. Λεβέντης και συνέχισε:

Ξέρετε γιατί λείπω; Γιατί δίνει το παράδειγμα. Να είμαστε εμείς εδώ και να είναι ο κύριος απών; Θυμάμαι τον Ανδρέα Παπανδρέου, που του είχε συστήσει ο γιατρός να μην παρευρίσκεται συνεχώς στη Βουλή για να μην επιβαρυνθεί η υγεία του. Είχε πει τότε εκείνος ότι θα βρίσκεται στη Βουλή σε όλες τις συζητήσεις σε επίπεδο πολιτικών  αρχηγών, ακόμη και μισοπεθαμένος διότι σέβεται τον κοινοβουλευτισμό.

ΠΑΝ.ΒΕΛ.