Είναι γνωστό πως η χώρα μας αντιμετωπίζει ένα σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα. Ξέρουμε όμως όλοι όμως πως το προσφυγικό είναι ακόμη μεγαλύτερο και πιο άμεσο πρόβλημα, το οποίο σε συνδυασμό τις συνέπειες που βρίσκεται αντιμέτωπη η ελληνική οικονομία μετά από έξι χρόνια μνημονίων γίνεται εκρηκτικό.

Σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, επιχείρησε – ατυχώς για κάποιους- να εστιάσει στις θετικές πτυχές του προσφυγικού, λέγοντας πως οι πρόσφυγες που θα ενσωματωθούν στη χώρα μας θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος:

Το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδος είναι τεράστιο, μεσομακροπρόθεσμα μπορεί να ωφεληθεί η Ελλάδα από την ενσωμάτωση ανθρώπων που θέλουν να μπουν στην κοινωνία να εργαστούν να ενσωματωθούν.

Αν μη τι άλλο αποτελεί η εν λόγω δήλωση είναι τουλάχιστον άκαιρη. Δεν μπορεί την ώρα που υπάρχουν περισσότερο από 1,1 εκατομμύριο άνεργοι σε αυτή τη χώρα [και με ποσοστό ανεργίας στους νέους 48%], κάποιοι υπουργοί της κυβέρνησης να μας διαβεβαιώνουν πως το δημογραφικό θα λυθεί από τους πρόσφυγες. Φυσικά και πρέπει να βοηθηθούν και να ενσωματωθούν οι πρόσφυγες στην κοινωνία. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει προτεραιότητα και στα θύματα της κρίσης και των μνημονίων. Που επί έξι χρόνια η οικονομία ρημάχτηκε, επιχειρήσεις έκλεισαν και άνθρωποι είδαν τους κόπους μιας ζωής να εξαφανίζονται.

Η κυβέρνηση σήμερα προχώρησε σε ακόμη μία ατυχή κίνηση. Απαγόρευσε προσωρινά την πρόσβαση στα ΜΜΕ στα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων.  Σίγουρα οι χώροι αυτοί έχουν και χαρακτήρα ιδιωτικότητας και δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να μπαίνει μέσα όποτε θέλει και να καταγράφει πρόσωπα με το έτσι θέλω. Αλλά, τουλάχιστον στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μπορούσαν να επιτρέψουν συντεταγμένα στα ΜΜΕ να επισκέπτονται κάποιους χώρους. Θα περιμένουμε όμως από το υπουργείο, να κάνει τη διαβεβαίωσή του πράξη. Ότι  δηλαδή σύντομα θα παράσχει οργανωμένη δυνατότητα πρόσβασης σε αυτούς τους χώρους. 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.