Πυρά κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη εξαπέλυσε κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR στην εκπομπή στον «Ενικό» με τον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο κ. Τσίπρας  αναφερόμενος στα όσα είπε ο κ. Βαρουφάκης ότι δηλαδή το Μαξίμου ήθελε επικράτηση του «ναι» με μικρή διαφορά ώστε να εφαρμόσει ο ίδιος τη συμφωνία, τόνισε: 

Είναι απολύτως ανόητη κριτική. Διότι εάν χάναμε το δημοψήφισμα, κάποιοι είχαν δηλώσει ότι δεν θα παρέμενα πρωθυπουργός.  Και ο κ. Βαρουφάκης έλεγε παρόμοιες ανοησίες. Αλλά δεν δέχομαι επί του ηθικού πεδίου μύγα στο σπαθί μου. Κάποιοι εκείνες τις ημέρες ετοιμαζόταν να έρθουν στο Μαξίμου και να το καταλάβουν.  Ξεχάσαμε το κλίμα εκείνης της εποχής; Τι μύδρους εξαπέλυε η πλειοψηφία των ΜΜΕ; 

Απαντώντας στην ερώτηση εάν έκανε λάθος στην επιλογή του κ. Βαρουφάκη, ο Αλ. Τσίπρας απάντησε:

Κάποια στιγμή ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταλήξει και εγώ θα είμαι σε θέση να πω. Παραδέχομαι ότι γίνανε λάθη δικά μου γιατί αυτά τα χρεώνεται ο πρωθυπουργός. Ήταν τόσο μόνη η Ελλάδα πέρυσι που ακόμη κι αν δεν υπήρχαν λάθος επιλογές οι αποφάσεις θα ήταν εξαιρετικά δύσκολες.