Ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού διορίστηκε στη γενική γραμματεία στρατηγικού σχεδιασμού του Μεγάρου Μαξίμου, ένας αδιόριστος εκπαιδευτικός και σερβιτόρος, μέλος της ΚΝΕ, ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού, αδελφός πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ και φίλος του Αλέξη Τσίπρα.

Πρόκειται για τον Γιώργο Καρανίκα, ο οποίος όπως αναφέρει η εφημερίδα Μακεδονία επικαλούμενη την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως διορίστηκε με απόφαση του ίδιου του Πρωθυπουργού και έχει αναλάβει καθήκοντα συμβούλου από τις 02-1-2016 με μισθό 2027 ευρώ μικτά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, «όπως όλοι γνωρίζουν στην τοπική οργάνωση, ο κ. Καρανίκας είναι ο πλέον στενός φίλος του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, με τον οποίο γνωρίζεται προσωπικά εδώ και πολλά χρόνια, πριν ακόμη εκλεγεί στην προεδρία του κόμματος».

Όπως ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται στο βιογραφικό του, ο Νίκος Καρανίκας είναι αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκε το 1669, σχολείο πήγε, γράμματα έμαθε, όπως τον προέτρεπαν οι γονείς του για να γίνει άνθρωπος, όπως λέει ο ίδιος. «Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα».

Υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές με τη δημοτική κίνηση Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη.

Τι αναφέρει το βιογραφικό του:

Αδιόριστος εκπαιδευτικός-σερβιτόρος. Γεννήθηκα το ’69, σχολείο πήγα, γράμματα έμαθα, όπως με προέτρεπαν και οι γονείς μου για να γίνω άνθρωπος. Από τα εφηβικά μου χρόνια όμως, κατάλαβα ότι άνθρωπος γίνεσαι στο συλλογικό και στους κοινωνικούς αγώνες και επίσης, ότι η καριέρα είναι σαν την χολέρα. Από μαθητής, μέλος της Κ.Ν.Ε. -ως το ’92, ιδρυτικό μέλος της νεολαίας ΣΥΝ., αρνητής στράτευσης και μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης. Ιδρυτικό μέλος του ελληνικού κοινωνικού Φόρουμ, συμμετείχα ενεργά σ’ όλες τις ευρωπαϊκές και τοπικές κινητοποιήσεις. ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και μέλος της ΚΠΕ του Συνασπισμού.

Στα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης μυήθηκα ως μέλος της δημοτικής κίνησης ‘Θεσσαλονίκη των πολιτών και της οικολογίας’ και μέσα από κινήσεις για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων, ενάντια στην υποθαλάσσια, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για την σχολική στέγη και βασικά στην ανοιχτή συνέλευση και τις κινητοποιήσεις των κατοίκων της γειτονιάς ( E΄ διαμέρισμα) για τα ζητήματα της καθημερινότητας στην πόλη. Τα προσωπικά μου εξακολουθούν να είναι προσωπικά μου και δεν τα εκθέτω.

O Νίκος Καρανίκας (πρώτος από αριστερά), δίπλα στους Γαβριήλ Σακελλαρίδη και Αλέξη Τσίπρα