«Είναι καλό που βγαίνουν στους δρόμους. Θα τους κάνει καλό, θα χάσουν και κανά κιλό», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής για τους επιστημονικούς φορείς σε συνέντευξή του στη Suddeutsche Zeitung.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ο υπουργός Εσωτερικών σχολιάζοντας τις κινητοποιήσεις του κινήματος της γραβάτας για το ασφαλιστικό, «αστειεύτηκε» με την κατάσταση, καθώς και ο ίδιος είναι δικηγόρος

Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας τονίζει επίσης ότι ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Αλέξη Τσίπρα το 2011 στην κηδεία του Λεωνίδα Κύρκου. 

Όπως αναφέρει, ο σημερινός υπουργός και τότε προσφάτως αποπεμφθείς από το ΠΑΣΟΚ «είχε καλή προαίσθηση όταν έσφιξε το χέρι του Αλέξη Τσίπρα» και έτσι έγινε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αρχικά υπουργός Υγείας και στη συνέχεια υπουργός Εσωτερικών.

Αξίζει να σημειωθεί, πως όπως σημειώνει ο γερμανός δημοσιογράφος συναντήθηκε με τον κ. Κουρουμπλή στην ταβέρνα «Διόνυσος» στο κέντρο της Αθήνας, επισημαίνοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι στο πλευρό του ο υπουργός Εσωτερικών έχει στο γραφείο του όμορφες γυναίκες.