Το Μέγαρο Μαξίμου επισκέφθηκε η Αντζελίνα Τζολί, η οποία είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας με αιχμή το προσφυγικό. Η διεθνούς φήμης ηθοποιός, γνωστή για την ακτιβιστική και ανθρωπιστική της δράση, έγινε δεκτή από τους στενούς συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την επίσκεψή της διάσημης ηθοποιού στην χώρα μας και τόνισε ότι η παρουσία της είναι εξέχουσας σημασίας, δεδομένης της κατάστασης της προσφυγικής κρίσης.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η χώρα μας, λόγω των μονομερών ενεργειών στις οποίες έχουν προβεί κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά στο προσφυγικό ζήτημα.

«Βρίσκομαι εδώ ώστε να ενισχύσω τις προσπάθειες της Ύπατης Αρμοστείας και της ελληνικής κυβέρνησης, προκειμένου να επισπευσθεί η επείγουσα αντιμετώπιση της επιδεινούμενης ανθρωπιστικής κατάστασης», δηλώνει σε Δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε πριν από το ραντεβού με τον έλληνα Πρωθυπουργό, η πρέσβειρα Καλής Θέλησης του ΟΗΕ, Αντζελίνα Τζολί για την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στην Ελλάδα εκ μέρους του ΟΗΕ.

«Αναμένω με ενδιαφέρον να συναντήσω τις αρχές, τους εταίρους και τους εθελοντές που εργάζονται στο πεδίο προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες και να διασφαλιστεί η προστασία των ευάλωτων ανθρώπων», έγραφε νωρίτερα σε μήνυμά της η ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η ειδική απεσταλμένη θα επαναλάβει τη στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας προς την Ελλάδα όσον αφορά την προσπάθεια να ενισχυθούν οι διαδικασίες καταγραφής και ασύλου, να γίνονται σεβαστά τα θεμελιώδη διεθνή πρότυπα προστασίας και προσφυγικού δικαίου και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΕΕ σχετικά με τη μετεγκατάσταση. Επίσης, όπως σημειώνεται, η κ. Τζολί «θα εκφράσει την εκτίμησή της για την υποστήριξη και την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει η Ελλάδα στους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο οι οποίοι έχουν φθάσει στις ακτές των νησιών της έπειτα από επικίνδυνα, δύσκολα, και ορισμένες φορές, μοιραία ταξίδια».

Η Αντζελίνα Τζολί επισκέφθηκε την Ελλάδα εκ μέρους του Ύπατου Αρμοστή του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Φιλίππο Γκράντι. Η κ. Τζολί βρέθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια επισκέφθηκε το κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα, όπου συνομίλησε με πρόσφυγες και άκουσε τις ιστορίες τους.

Μια ώρα ξεκούρασης πριν από το ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα

Μόνο το newpost.gr ακολούθησε την Αντζελίνα Τζολί κι έμαθε όλα όσα έκανε μετά την επίσκεψή της στους πρόσφυγες του Πειραιά και του Ελαιώνα.

Η παγκοσμίου φήμης ηθοποιός κυκλοφορούσε με βαν μάρκας Mercedes, το οποίο συνόδευαν μία μηχανή της τροχαίας, αλλά και άλλο ένα ΙΧ.

Η συνοδεία της θεώρησε καλό να μην περάσει μέσα από το κέντρο της Αθήνας κι έφτασαν στο ξενοδοχείο Intercontinental περιφερειακά από την Εθνική Οδό.

Η Αντζελίνα έφτασε στο ξενοδοχείο στις 3 και κάτι το μεσημέρι, όπου φιλοξενήθηκε για μία ώρα ακριβώς στη σουίτα, προκειμένου να ξεκουραστεί, να κάνει ένα μπάνιο και να φρεσκαριστεί, καθώς έπειτα από λίγα λεπτά θα συναντούσε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του newpost.gr, η ηθοποιός πρόκειται αμέσως μετά το Μαξίμου να κατευθυνθεί προς το αεροδρόμιο, προκειμένου να «πετάξει» γιαΘεσσαλονίκη, να περάσει εκεί το βράδυ και αύριο το πρωί να ξεκινήσει το ταξίδι της γιαΕιδομένη.