Τον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της 17ης Μαρτίου του 1821 στην Αερόπολη αμαύρωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, τα οποία αποδοκίμασαν τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον εκπρόσωπο της ΝΔ Αδωνι Γεωργιάδη, κατά την κατάθεση στεφανιών.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται ετησίως για να τιμηθεί η κήρυξη του πολέμου στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από τους Μανιάτες του Πετρόμπεη ΜαυρομιχάληΗ ένταση και οι διαπληκτισμοί μεταξύ της αστυνομίας και των Χρυσαυγιτών, οδήγησε σε προσαγωγές ατόμων, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Μετά τα επεισόδια, ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης είχε έντονο διάλογο με τον αρχηγό της αστυνομίας, κατηγορώντας τον πως οι αρχές δημιούργησαν την ένταση στην εκδήλωση.

Όπως μεταδίδει το report24.gr, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης, Πέτρος Ανδρεάκος αντέδρασε στις αποδοκιμασίες, σημειώνοντας πως «όταν καλούμε ανθρώπους στο σπίτι μας δεν τους βρίζουμε», ενώ καθώς οι αποδοκιμασίες δεν σταματούσαν, ο Δήμαρχος συνέχισε με περισσότερη ένταση «Είστε κάφροι, απαράδεκτοι».

Μάλιστα η ομάδα που αποδοκίμασε τον υπουργό ήρθε στα χέρια με την παρούσα αστυνομική δύναμη, ενώ έχουν γίνει και προσαγωγές, ενώ ο βουλευτής Ηλίας Καδιάρης είχε έναν έντονο διάλογο με την αστυνομία.