Συνομιλία μέσω Twitter (Twitter chat) για την καταπολέμηση της ανεργίας διοργανώνει την Πέμπτη στις 17:00 η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Το θέμα θα είναι «Ευρωπαϊκά εργαλεία για την καταπολέμηση της ανεργίας», ενώ στη διάθεση του διαδικτυακού κοινού είναι προκειμένου να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους εμπειρογνώμονες της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της ΕΕ, αλλά και η Μαριάνε Τίσεν, Επίτροπος αρμόδια για την απασχόληση, τις κοινωνικές υποθέσεις, τις δεξιότητες και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού. 

twitter-tweet" data-lang="el">

#TwitterChat "Ευρωπαϊκά εργαλεία για καταπολέμηση ανεργίας". #EU4U Στείλτε τις ερωτήσεις @ https://t.co/jm7rdseDMi pic.twitter.com/IXf6WUh6DU

— Ευρωκοινοβούλιο (@EP_Hellas) 28 Μαρτίου 2016

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Κομισιόν, για να λάβετε μέρος στη συζήτηση είναι απαραίτητη η εγγραφή σας στον σύνδεσμο http://goo.gl/forms/PwXzwG0MLB

«Καταθέστε από τώρα τα ερωτήματά σας, χρησιμοποιώντας #EU4U. Θα τα συλλέξουμε και θα φροντίσουμε να απαντηθούν την ημέρα διεξαγωγής του Twitter chat. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όσα ερωτήματα δεν απαντηθούν την ίδια μέρα, θα φροντίσουμε να λάβουν απάντηση σε εύθετο χρόνο», σημειώνει η Κομισιόν, ενώ όσοι δεν διαθέτουν λογαριασμό στο Twitter αλλά μόνο στο Facebook μπορούν να στείλουν τις ερωτήσεις τους στη σελίδα https://www.facebook.com/EURepresentationGreece/

«Μην ξεχάσετε να χρησιμοποιήσετε το #EU4UΘα λάβετε την απάντησή σας είτε την ίδια μέρα είτε σε εύθετο χρόνο μετά την ολοκλήρωση του Twitter Chat», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι καθόλη τη διάρκεια του 2016, η Αντιπροσωπεία της Κομισιόν και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα οργανώνουν μια σειρά δράσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο #EU4U.

Βασικός σκοπός είναι η διευκόλυνση της προσέγγισης των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και πολιτικών, και η παροχή πληροφοριών στους ενδιαφερόμενους. Επίσης, στόχο αποτελούν η διαδικτυακή επικοινωνία και συνομιλία με τους πολίτες (περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.europeforall.gr/el/eu4u/about).