Στη Νέα Υόρκη για τις  εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας, που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου, βρέθηκε ο Δημήτρης Βίτσας

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας. Την Κυριακή παρακολούθησε τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν και στη συνέχεια παρέστη στην παρέλαση που έγινε στην 5η Λεωφόρο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, ο κ. Βίτσας παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Bill de Blasio με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας, στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στο ετήσιο Εθνικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων ΗΠΑ όπου και απηύθυνε χαιρετισμό, στο δείπνο που παρατέθηκε από την Ομοσπονδία Ομογενειακών Οργανώσεων Νέας Υόρκης.

Επίσης, στη διάρκεια της παραμονής του είχε συναντήσεις με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  Δημήτριο, με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, με τον γερουσιαστή Leonidas Raptakis, καθώς και με ομογενείς με πλούσια δράση και άλλους Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, όπως και με στρατιωτικούς που υπηρετούν στις ΗΠΑ.