Στην πρώτη γραμμή, σε ρόλο «τελετάρχη» βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου, από την ελληνική ομογένεια, χθες, στη Νέα Υόρκη.

Στο πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι ως πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ενότητας και προώθησε την πρότασή του για δικαίωμα ψήφου στους απόδημους Έλληνες, που πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε στη Βουλή.

«Πάντα πίστευα ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, μακριά από τοΝ διχαστικό πολιτικό λόγο. Εδώ πέρα στην Ομογένεια αυτό το μήνυμα είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Μακάρι να το ακούσουμε όλοι και στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς, αυτοί. Αυτά τα διλήμματα είναι τελείως ξεπερασμένα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Πάνω από όλα πρέπει οι Έλληνες, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι σήμερα άλλος από την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από τα Μνημόνια» πρόσθεσε.

«Το μήνυμα που είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε είναι ότι το δικαίωμα να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους είναι πιο σημαντικό από ποτέ», είπε ακόμη στο περιθώριο της εκδήλωσης της ελληνικής ομογένειας, στην οποία το «παρών» από την ελληνική κυβέρνηση έδωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας.