Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή ανάμεσα στον Νικήτα Κακλαμάνη και τη Θεανώ Φωτίου, με αφορμή τον αριθμό των τροπολογιών που κατατέθηκαν.

«Δεν σας έχω δώσε τον λόγο, καθίστε στο έδρανο σας, παρακαλώ. Όταν σας δώσω τον λόγο θα τον πάρετε και θα σηκωθείτε», είπε σε έντονο ύφος ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Κακλαμάνης πρόσθεσε:

Κυρία Φωτίου, μήπως θέλετε να έρθετε να καθίσετε εδώ; Δεν θα υποκαταστήσετε το Προεδρείο. Μην διανοηθείτε άλλη φορά να σηκωθείτε αυθαιρέτως και να πάρετε τον λόγο. 

Από την πλευρά της, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης πήρε τον λόγο επί προσωπικού και απάντησε στον κ. Κακλαμάνη, λέγοντας:

Κύριε πρόεδρε καταρχήν, ένα λεπτό επί προσωπικού ως εξής: Δεν έχω δώσει δείγματα μη σεβασμού του προεδρείου και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας μέχρι σήμερα, μετά από τέσσερα χρόνια στη Βουλή. Και νομίζω ότι το ξέρετε όλοι καλά αυτό.

«Μόνο που προσβάλλομαι όταν ένας πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου μου λέει ‘μη διανοηθείτε να ξανασηκωθείτε όρθια’. Σας είπα και πριν, ότι νόμισα ότι αφού με ρωτήσατε μου είχατε δώσει ήδη τον λόγο. Θεωρώ κι εγώ το θέμα λήξαν», είπε η κυρία Φωτίου.