Ακέραιες κρατά τις σχέσεις που είχε ως πρωθυπουργός με τους ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους, ο Αντώνης Σαμαράς. Εκτός απο την ανοικτή γραμμή που έχει έκ του μακρόθεν, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ διατηρεί τις επαφές του και οταν κάποιος απο αυτούς βρίσκεται στην Ελλαδα για επίσημη επισκεψη. 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newpost.gr, ο κ. Σαμαράς συνέφαγε χθες το βράδυ με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν υπεύθυνο για θέματα Εργασίας, Ανάπτυξης, Επενδύσεων και Ανταγωνιστικότητας, Γίρκι Κατάινεν

Το δείπνο έγινε στο roof-garden κεντρικού ξενοδοχείου της πλατείας Συντάγματος και στο τραπέζι βρέθηκαν εκτός απο τις εσωτερικές εξελίξεις και τα ζητήματα οικονομίας, η πορεία της Ευρώπης και οι νέοι συσχετισμοί στο εσωτερικό της Ένωσης. 

Αξίζει να σημειωθεί οτι ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδιας και νυν αντιπρόεδρος της Επιτροπής, δεν είναι ο μόνος που επισκέπτεται τη χωρα μας και συναντάται με τον κ. Σαμάρα, καθώς το ίδιο έπραξαν και ο πρόεδρος της Αιγύπτου, αλλα και ο έτερος αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, υπεύθυνος για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο.

Π.Ρ.