current views are: 11

19 Απριλίου 2016
Δημοσίευση11:26

Το συγκινητικό φιλί του προσφυγόπουλου στον Μουζάλα και οι αγκαλιές στον Στυλιανίδη (φωτό)

Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα πραγματοποίησε ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.  

Δημοσίευση 11:26’

Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα πραγματοποίησε ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.  

Επίσκεψη στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα πραγματοποίησε ο επίτροπος της ΕΕ, αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης.  Τον κ. Στυλιανίδη ξενάγησαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, και ο υπεύθυνος της δομής, Μαχμούντ Αμπντελρασούλ. Τον επίτροπο συνόδευε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Όμως σε ουκ ολίγα φωτογραφικά ενσταντανέ, απεικονίζονται πρόσφυγες και μετανάστες να σπεύδουν να αγκαλιάσουν τον τόσο τον κ. Στυλιανίδη και τον κ. Μουζάλα. Μάλιστα ένα προσφυγόπουλο έσφιξε τον Γιάννη Μουζάλα και τον φίλησε.

 

Ο κ. Στυλιανίδης βρέθηκε επίσης στο ιατρείο και τον παιδότοπο του Ελαιώνα και συνομίλησε με πρόσφυγες. Δύο Σύροι τον πλησίασαν και του διηγήθηκαν τα προβλήματά τους. Ο ένας τον ρώτησε για το πρόγραμμα οικογενειακής επανένωσης και ο δεύτερος του περιέγραψε ότι έχει κάνει αίτημα για να υπαχθεί στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αλλά δύο μήνες μετά δεν έχει λάβει καμία απάντηση.

Ο κ. Μουζάλας επεσήμανε ότι σήμερα εγκαινιάζεται «το εργαλείο της βοήθειας για την ανθρωπιστική κρίση που δείχνει μία ενωμένη ευρωπαϊκή απάντηση σε ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα» και υπογράμμισε ότι ο Ελαιώνας «είναι μία απόδειξη του πώς μπορεί να γίνει σωστή συνεργασία ανάμεσα σε κεντρική κυβέρνηση, τοπική αυτοδιοίκηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, και αυτό είναι ένα στοίχημα να επεκταθεί και αλλού».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στις δύο διαδοχικές παραχωρήσεις που έκανε ο δήμος στον Ελαιώνα, με τις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν στον χώρο συνολικά 2.000 άτομα. «Είναι ένα μεγάλο στοίχημα να αποδείξουμε ότι μπορούμε να λειτουργούμε και να συνεργαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, κεντρική κυβέρνηση με τοπική αυτοδιοίκηση και Ευρωπαϊκή Ένωση» σημείωσε.

Σημειώνεται, ότι στον Ελαιώνα φιλοξενούνται σήμερα 1.502 άτομα. Εργασίες πραγματοποιούνται για τη διαμόρφωση του χώρου που έχει παραχωρηθεί για τη δεύτερη επέκταση της δομής.

 


σχετικα αρθρα