Με ένα ξεχωριστό τρόπο ξεκίνησε την ομιλία του ο Νίκος Δένδιας στο 10ο τακτικό Συνέδριο της ΝΔ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ανεβαίνοντας στο βήμα, υπενθύμισε πως "σήμερα 23 Απριλίου, είναι η ημερομηνία του θανάτου του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Θα παρακαλέσω το σώμα να εγερθεί για ενός λεπτού σιγή", όπως και έγινε με εντολή του προεδρεύοντος του Συνεδρίου, ενώ αμέσως μετά στην αίθουσα ήχησε το "αθάνατος".

Στην ομιλία του ο κ. Δένδιας έστρεψε τα πυρά του στη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που τους χαρακτήρισε ως "ένα κράμα οπορτουνιστών που αποχώρησαν από το ΚΚΕ και λαϊκιστών που αποχώρησαν από το πλαίο ΠΑΣΟΚ", οι οποίοι όπως τόνισε εμφανίζονται ότι δίνουν τη μάχη "κατά των ανάλγητων νεοφιλελεύθερων και κατά της διαπλοκής". 

"Τι από αυτά είναι αλήθεια; Όταν το 2005 η κυβέρνηση Καραμανλή έφερε νόμο κατά των "νταβατζήδων", ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν μαζί μας", πρόσθεσε ζητώντας συγνώμη για τη χρήση της λέξης "νταβαντζήδων", αλλά όπως είπε, τη χρησιμοποίησε δύο φορές ο κ. Φίλης σήμερα, εννοώντας εκείνους που δεν τα έχουν βρει με τον ΣΥΡΙΖΑ". "Εμείς είμαστε σε ένα πολύ καλό δρόμο, σε όποι καφενείο και να πάμε λένε "ο Κυριάκος". Με τον Κυριάκο λοιπόν, να αλλάξουμε τη χώρα", σημείωσε ο κ. Δένδιας.