Με έντονο το στοιχείο της αυτοκριτικής αλλά και με αφορμή το βιβλίο «Game Over», που συνέγραψε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, παραχώρησε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο πρώην «τσάρος» της Οικονομίας μίλησε για την φράση του Γιώργου Παπανδρέου… λεφτά υπάρχουν, χωρίς να αποκαλύψει τον εμπνευστή της. Ενώ επεσήμανε ότι η φράση αυτή έκανε «ζημιά». «Χρησιμοποιήθηκε από πολύ κόσμο ως απόδειξη ότι εμείς δεν γνωρίζαμε. Δεν ήταν έτσι. Τη χώρα δεν την οδήγησε στα βράχια μια φράση. Την οδήγησε ο απόλυτος εκτροχιασμός της οικονομίας το 2009 από την κυβέρνηση Καραμανλή. Η κατηγορία περί "φουσκώματος" του ελλείμματος έγινε από αυτούς που δεν ήθελαν να δουν την πραγματικότητα».

Ενώ επανέλαβε αυτό που είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Γιώργος Παπανδρέου πως η Καγκελάριος Μέρκελ ήθελε το ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα. 

Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε επίσης:

«Θέλω όντως να ζητήσω συγγνώμη για ό,τι δεν κατάφερα καλά και πραγματικά έγιναν λάθη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιχείρησε να παρουσιάσει με την προσωπική ματιά, όπως τα είχε ζήσει από τη θέση του πρωταγωνιστεί, μια σειρά από γεγονότα που συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Αναφερθείς στην προσωπική και επαγγελματική του κατάσταση αυτή την περίοδο τόνισε:

«Επαγγελματικά επιζητώ να ισορροπήσω, είμαι σε κακή οικονομική κατάσταση. Αυτό προέχει»

Για τον κ. Βενιζέλο και την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ επανέλαβε ότι δεν «παίζει παιχνίδια» του τύπου «έλα να μας πεις τι υπάρχει με τον κ. Βενιζέλο» όπως πάντα κατά τον ίδιο, του είπε η σημερινή κυβέρνηση.