Μια μάλλον μακάβρια κουβέντα με κηδείες, μνημόσυνα και φυσικά νεκροθάφτες, που παραλίγο να... μπουρλοτιάσει την κατ' άρθρον συζήτηση  του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ κατά το κλείσιμο της τοποθέτησής της, κατέθεσε στα πρακτικά έγγραφο παλαιότερης εκδήλωσης κατά του ασφαλιστικού με κεντρικό ομιλητή τον νυν υπουργό Γιώργο Κατρούγκαλο. Σε αντίστοιχο πνεύμα η κ. Χριστοφιλοπούλου, έκανε λόγο για μνημόσυνο του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, καλωσορίζοντας τους βουλευτές της συμπολίτευσης στην εποχή των «δικών τους μνημονίων». 

Στο σημείο εκείνο, ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών, κ. Μπαλαούρας, επιχείρησε να σώσει τη θιγμένη τιμή των συναδέλφων του, κάνοντας λόγο για κηδεία, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για την εκλογική εκείνα του ΠΑΣΟΚ

Αυτό ήταν. στην αίθουσα ακολούθησε κομφούζιο με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να επιτίθενται φραστικά στον κ. Μπαλαούρα και τον τελευταίο να προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα. 

«Είστε οι νεκροθάφτες του ασφαλιστικού», φώναζε με ένταση και μανία ο πολύπειρος σε αυτές τις καταστάσεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, με τον Ανδρέα Λοβέρδο, να προσθέτει: «να κατέβετε από την έδρα, να τα λέτε από κάτω αυτά».