Με ειρωνεία απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην κριτική που δέχεται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το ότι... «κρύβεται».

«Θέλω να αρχίσω με μία κριτική που ήρθε στα αυτιά μου ότι κρύβομαι. Ότι δεν είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τα ιερά τέρατα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας και πάω να κρυφτώ και να δω τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Πολ Τόμσεν, για να έχω ήσυχη την ψυχή μου. Και όταν πηγαίνω στον Βόλφγκανγκ μας και στον Πολ τους λέω, όταν μου δίνουν τον καφέ, σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την προστασία που μου δίνετε από τον κ. Λοβέρδο και τον κ. Βρούτση». 

Στην αίθουσα πάντως επικρατούσε ένταση, σε σημείο να ζητήσει... προστασία ο κ. Τσακαλώτος από τον προεδρεύοντα κ. Κρεμαστινό.

"Θα έχουμε κάποια προστασία; Σας παρακαλώ να έχουμε κάποια προστασία, να μπορώ να μιλήσω γιατί δεν ακούω τον εαυτό μου" είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λόγω των έντονων αντιδράσεων από βουλευτές της αντιπολίτευσης. 

Ο κ .Κρεμαστινός παρενέβη και είπε στους βουλευτές να μην διακόπτουν τον υπουργό, συνέστησε όμως παράλληλα στον κ. Τσακαλώτο να μην κάνει ρητορικές ερωτήσεις γιατί προκαλεί αντιδράσεις.