Εικοσιτρείς (23!) συνολικά τροπολογίες (βουλευτικές και υπουργικές) κατατέθηκαν μέσα σε εικοσιτέσσερις (24) ώρες στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ασφαλιστικό! Η βροχή τροπολογιών δημιούργησε εύλογες απορίες για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς κάτι τέτοιο είθισται να γίνεται παραμονές εκλογών. 
 
Άλλωστε ένα από τα σενάρια που συζητούσαν αρκετοί βουλευτές στα πηγαδάκια του καφενείου και του εντευκτήριου της Βουλής, είναι η κυβέρνηση να περάσει τα μέτρα και μετά από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές για να τα εφαρμόσει ο επόμενος.
 
Εκτός όμως από τις κυβερνητικές τροπολογίες, αρκετές ήταν και οι κοινοβουλευτικές απουσίες. Μάλιστα χθες, πρώτη ημέρα της συζήτησης του επίμαχου νομοσχεδίου, από τους επτά βουλευτές των ΑΝΕΛ που στηρίζουν την κυβέρνηση, δεν παρουσιάστηκε κανείς στην αίθουσα της Ολομέλειας, ενώ σήμερα, μέχρι αργά το απόγευμα, το παρόν από το κόμμα του Πάνου  Καμμένου, έδωσε μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
 
Εντύπωση πάντως προκάλεσε και η απουσία του Γιάννη Μιχελογιαννάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που συζητήθηκε έντονα και στα social media, όπου βγήκε ακόμη και... σήμα amber alert!