Σφοδρά πυρά από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση για το ασφαλιστικό, όμως η πιο σκληρή κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ που «τσάκισε» κόκαλα στην αίθουσα της Ολομέλειας ήρθε εξ αριστερών...

«Δεν ντρέπεστε;» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Θανάσης Παφίλης, ο οποίος λαμβάνοντας το λόγο ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως «σε όλα υπάρχει και ένα όριο. Μας λέτε ότι κάνετε ριζοσπαστική μεταρρύθμιση. Όμως, έχουν χάσει οι λέξεις το νόημα τους», αναφερόμενος «στις ρυθμίσεις, με τις οποίες τα εγγόνια θα πάρουν μικρότερη σύνταξη από ότι οι παππούδες. Αυτό είναι ριζοσπαστική μεταρρύθμιση στον 21ο  αιώνα; Τολμάτε να το λέτε;», σημείωσε.

Ο κ. Παφίλης σχολίασε και τη φράση του Αλέξη Τσίπρα για αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης στα γηρατειά με σύνταξη 384 ευρώ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Καλά δεν ντρέπεστε ακόμα. Να σας τα πάρουν όλα και να ζήσετε με 384 ευρώ να δούμε αν θα τα καταφέρετε. Αριστερά είναι αυτό; Δεν ντρέπεστε;».

Από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ δεν ξέφυγε ούτε ο υπουργός Εργασίας (και κατά δήλωσή του, Κομμουνιστής) Γιώργος Κατρούγκαλος: «Τιμούμε τους αλύγιστους αγωνιστές της ταξικής πάλης και όχι τους προσκυνημένους», σημείωσε με νόημα ο κ. Παφίλης κοιτώντας δεξιά του, προς τα υπουργικά έδρανα.

Π.Ρ.