Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να βάζει την τελευταία υπογραφή, στήριξε την πρωτοβουλία του βουλευτή Σερρών Κώστα Αχ. Καραμανλή, για τη συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Νίκος Δένδιας, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιάννης Πλακιωτάκης Ντόρα Μπακογιάννη υπογράφουν μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της γαλάζιας κοινοβουλευτικής ομάδας της ερώτηση του Υπεύθυνου του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του κόμματος, προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
 
«Από την πρώτη στιγμή επισημάναμε στην κυβέρνηση τα τεράστια προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσει η κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής της Ειδομένης από παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες. Τόσο στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις, βουλευτές της ΝΔ προσπαθήσαμε να κινητοποιήσουμε τους αρμόδιους Υπουργούς για να λάβουν τα απαιτούμενα μέτρα.

Δυστυχώς, αποδείχτηκε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση ζει σε έναν άλλον κόσμο. Οι αρμόδιοι είτε δεν εμφανίζονταν στη Βουλή, είτε δεν αντιλαμβάνονταν το μέγεθος του προβλήματος, είτε δεσμεύονταν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο τα πάντα θα έχουν λυθεί «μέχρι το Πάσχα», δήλωσε για το θέμα αυτό, ο κ. Καραμανλής.
 
"Το αποτέλεσμα; Η κατάληψη συνεχίζεται ακόμα, για περισσότερες από 50 ημέρες. Προφανώς και σε αυτή την περίπτωση δεν μας έλεγαν ψέματα, αλλά είχαν αυταπάτες… Πόσο ακόμα, όμως, μπορεί να αντέξει ο τόπος να πληρώνει τις αυταπάτες τους; Πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, ιδίως της Β.Ελλάδος; Γνωρίζουν οι αυταπατώμενοι αρμόδιοι Υπουργοί ότι κάθε δρομολόγιο που αναγκαστικά εκτελείται μέσω Βουλγαρίας, κοστίζει 5-10.000 ευρώ παραπάνω και διαρκεί έως και δύο ημέρες περισσότερο; Πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει την απαξίωση το δίκτυο μεταφορών της χώρας και ιδίως η υπό ιδιωτικοποίηση ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Γνωρίζουν οι αυταπατώμενοι αρμόδιοι Υπουργοί ότι η ζημιά της εταιρείας εκτιμάται ήδη στα 5 εκ. ευρώ; Και βέβαια, πέρα από τα τεράστια οικονομικά προβλήματα, πόσο ακόμα μπορεί να συνεχιστεί η κυβερνητική αδιαφορία για το ανθρώπινο δράμα της Ειδομένης;" σημειώνει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης της ΝΔ.
 

Π.Ρ.