Να ανοίξουν τις πόρτες τους στην κοινωνία ζήτησε ο Πρωθυπουργός από τους υπουργούς του, να βγουν στον πραγματικό κόσμο και να ακούσουν τα προβλήματα από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μετά την εισήγσή του στο Υπουργικό, όταν έκλεισαν  οι κάμερες, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη να απαντούν στα αιτήματα δημάρχων και τοπικών παραγόντων, τα οποία σταθερά μεταφέρει στους συναδέλφους του, ο υπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ που έχει "οργώσει" σε όλη την Ελλάδα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρεμβάσεις κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, έκαναν αρκετοί υπουργοί, εκτός από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη που μίλησαν για το Eurogroup. 

Ενδεικτική των εξελίξεων στο χώρο της διαφθοράς, ήταν η παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος σημείωσε με νόημα ότι από τις νέες αποκαλύψεις και τα στοιχεία που προκύπτουν από τα Panama Papers, "πολλοί άρχισαν να ανησυχούν". 

Με δικές τους παρεμβάσεις τοποθετήθηκαν επί των εξελίξεων ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ. 

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, αναφέρθηκε στα ρέπος και τον βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ύψους περίπου 15 δισ. ευρώ, ενώ όσον αφορά στο προσφυγικό, ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, επεσήμανε ότι αν και έχει "κάτσει"  το ζήτημα, πρέπει να επιταχύνουμε τις διακδικασίες για την προώθηση των προσφύγων στα κέντρα φιλοξενίας. Σημείωσε, πάντως, ότι στην αντιμετώπιση του προβλήματος έχει "έχει κάνει καλή δουλειά" ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας που είναι και αρμόδιος συντονιστής.