«Ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να είναι εργαλείο ανάπτυξης», δήλωσε ο Σταύρος Καλαφάτης, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Όπως σημείωσε ο τομεάρχης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «είναι καιρός να επιδιώξουμε μια συμμαχία ανάπτυξης, βασισμένη στον αμοιβαίο σεβασμό και στην αμοιβαία αναγνώριση των διακριτών ρόλων, μεταξύ του συνδικαλιστικού κινήματος και της υγιούς επιχειρηματικότητας!»

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ανεργίας και στην ανάγκη για ανάπτυξη, τόνισε πως ένα σύγχρονο συνδικαλιστικό κίνημα πρέπει να εστιάζει στη συνεχή επιμόρφωση των εργαζόμενων, στις δίκαιες απολαβές τους, στην ουσιαστική και αναγνωριζόμενη συμμετοχή τους στην ανάπτυξη, μπορεί να αποτελεί, όχι τροχοπέδη, αλλά εργαλείο αυτής της ανάπτυξης.

«Ως ΝΔ, δεν πιστεύουμε σε μια σχέση, που οι εργαζόμενοι μπορούν –αν θέλουν- να καταστρέφουν μια επιχείρηση, ούτε βέβαια σε μια επιχείρηση που να μπορεί ετσιθελικά να καταστρέφει τους εργαζόμενους. Πιστεύουμε σε μια σχέση, κατά την οποία ο ένας βοηθά τον άλλον να βελτιώσει και τη δική του θέση, μέσα στο πλαίσιο μιας κοινωνίας συνοχής και πραγματικής, κοινής προόδου», τόνισε, ενώ αναφέρθηκε και στο έργο του ΕΚΘ, σημειώνοντας πως είναι από τους φορείς που δεν παρασύρθηκαν από τις μεγάλες στρεβλώσεις του συνδικαλισμού κατά τις τελευταίες 2-3 δεκαετίες.

Π.Ρ