Με μαγιό στην πισίνα φωτογραφήθηκε η Ελένη Αυλωνίτου για τις ανάγκες συνέντευξης στο περιοδικό Down Town.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρωταθλήτρια κολύμβησης φωτογραφήθηκε στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου Αθηνών, στο Ζάππειο, και μίλησε για την πολιτική αλλά και για την προσωπική της ζωή.

Μεταξύ άλλων, η κυρία Αυλωνίτου εξομολογείται:

Μεγάλωσα στην Κυψέλη σε μια μικροαστική οικογένεια. Στα δέκα μου χρόνια ξεκίνησα τον πρωταθλητισμό με τον πατέρα μου να μην καλοβλέπει το συγκεκριμένο μου πάθος για την κολύμβηση. Φοβόταν, βλέπετε, μη και παραμελήσω το διάβασμα και μόνο αφότου του εξασφάλισα ότι θα είμαι άριστη μαθήτρια μπόρεσα να κάνω το πάθος μου πραγματικότητα. Όλη μέρα ήμουν ανάμεσα στο σχολείο και στον πρωταθλητισμό. 

«Δεν πολυπήγαινα σε πάρτι, δεν έβγαινα ιδιαίτερα έξω, δεν είχα εκρήξεις, δεν έκανα επαναστάσεις. Υπήρξα ένα συνεσταλμένο παιδί με τρομερή αυτοπειθαρχία, πράγμα που χρωστάω στον αθλητισμό. Όλες μου τις ανησυχίες τις εκτόνωσα μέσα στο νερό», προσθέτει.

Όσον αφορά την επιλογή της να πάει στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

Στον Μυλωνάκη καταρχάς έχω πάρα πολύ καιρό να πάω γιατί έχει ξεφύγει. Άλλαξε το στυλ του, λέει πράγματα τα οποία δεν ισχύουν και υπερβάλλει. Όσον αφορά στην Πάνια πήγα μία φορά που η συζήτηση αφορούσε στην αδειοδότηση των καναλιών και μία δεύτερη μου ζήτησαν να μιλήσω τηλεφωνικά για το ΔΝΤ. Από τη στιγμή που η κ. Πάνια θεώρησε πρέπον να με κοροϊδεύει διά τηλεφώνου, εγώ δεν πρόκειται να ξαναπάω αλλά ούτε και να ξαναμιλήσω σε εκπομπή της. Θα περίμενα να επιδείξει έναν στοιχειώδη σεβασμό και δεν έχω τίποτα παραπάνω να πω για το πρόσωπό της.

Σε άλλο σημείο, αναφερόμενη στην προσωπική της ζωή, λέει:

Δούλευα πολύ, ταξίδευα διαρκώς σε επιστημονικά συνέδρια, απορροφήθηκα από την πολιτική και το κυριότερο, είχα την κόρη μου. Θεωρώ ότι μια γυναίκα ολοκληρώνεται όταν αποκτάει ένα παιδί.