Αμείωτες συνεχίζονται οι αντιδράσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Μετά τη δήλωσή του «ότι θα παραιτηθεί αν δεν αλλάξει το Μεσοπρόθεσμο σε ότι αφορά την πώληση της ΔΕΗ», ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης εκτόξευσε σήμερα νέα πυρά κατά του Μεσοπρόθεσμου. Μιλώντας στην ηλεκτρονική σελίδα του Βήματος ο πρώτος βουλευτής του ΠαΣοΚ που δηλώνει δημόσια ότι θα καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (που εισάγεται αύριο στη Βουλή) λέει: «Ναι θα καταψηφίσω το μεσοπρόθεσμο. Γνωρίζω ότι θα διαγραφώ. Τα έχω μετρήσει όμως όλα έως και την τελευταία λεπτομέρεια».

Ο κ. Αθανασιάδης εδώ και αρκετό καιρό δήλωνε ότι διαφωνούσε με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και σήμερα γνωστοποίησε την πρόθεσή του να καταψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο: «Πουλάμε μία κερδοφόρα επιχείρηση, αντί πινακίου φακής. Για μένα η περιουσιακή αξία της ΔΕΗ είναι πάνω από 16 δισ. ευρώ και τα υπολογίζουν σήμερα στα 2,4 δισ. Δεν μπορώ να στηρίξω αυτή την πώληση, γι΄ αυτό αποφάσισα να καταψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο. Γενικά είμαι αντίθετος στις πωλήσεις κερδοφόρων ΔΕΚΟ. Η ΔΕΗ είναι ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας», είπε συγκεκριμένα.

Σε ερώτηση εάν υπάρξουν και άλλοι βουλευτές που θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμό, τι θα συμβεί εάν η κυβέρνηση απολέσει την δεδηλωμένη ο κ. Αθανασιάδης είπε: «Αυτό είναι το μεγάλο δίλημμα. Εγώ υπηρετώ τις αξίες μου και θα πράξω το καθήκον μου, αυτό που συμφέρει την χώρα. Εάν δοθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες επενδυτές τότε τα τιμολόγια θα εκτοξευθούν».

Τέλος, ερωτηθείς για τον κ. Παπακωνσταντίνου είπε : «Μπορεί να ανέβει στην Κοζάνη, δεν νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα. Έχει πολλούς φίλους και το όνομα Παπακωνσταντίνου είναι βαρύ στην περιοχή, με τον θείο του που άφησε καλό όνομα ως υπουργός. Δεν είμαι ικανοποιημένος με τις αλλαγές που έφερε στο μεσοπρόθεσμο. Το δεύτερο μνημόνιο δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στην περιοχή μου και στη χώρα, κατά την άποψή μου».


Πηγή: tovima.gr