Αν και οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών και βουλευτών έχουν δημοσιευτεί κάποια 24ώρα τώρα, πολλοί λίγοι έχουν εικόνα για πόσα έσχε και κυρίως πόθεν κάθε πολιτικό πρόσωπο. 

Ο τρόπος δημοσιοποίησης των σχετικών δηλώσεων, η απουσία συγκριτικών στοιχείων (πχ τί είχαν την προηγούμενη χρονιά ή την χρονιά που εκλέχθηκαν) αλλά και συχνότατα τα πολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας καθιστούν πρακτικά αδύνατο να καταλήξει κάποιος σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει σε συνομιλητές του ότι μία από τις βασικές προτάσεις του κόμματος θα είναι ότι οι δηλώσεις πόθεν έσχες όχι μόνον θα αναρτώνται στο διαδίκτυο αλλά θα μένουν εκεί «καρφωμένα» για πάντα ώστε να είναι μελλοντικά εφικτή και η σύγκριση της οικονομικής επιφάνειας του πολιτικού με τα προηγούμενα έτη.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη υπενθύμιζαν προηγούμενη δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ., σύμφωνα με την οποία «τα πόθεν έσχες των βουλευτών πρέπει να είναι προσβάσιμα από τους πολίτες όχι μόνο για τον τελευταίο χρόνο αλλά από το έτος που εισήλθαν για πρώτη φορά στη Βουλή».

Τ.Τ