Μία ημέρα πριν την επίσημη έναρξη της λειτουργίας του και με αφορμή την Διεθνή ημέρα μουσείων, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ο επικεφαλής του κόμματος ξεναγήθηκε στις αίθουσες του μουσείου που θα ανοίξουν για το κοινό αύριο με ελεύθερη μάλιστα είσοδο, συνοδευόμενος από τον Κώστα Γκιουλέκα, αλλά και τη συζυγό του Μαρέβα.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μετά την επίσκεψή του:

Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα να επισκεφθώ το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και να θαυμάσω, από κοντά, τις καταπληκτικές υποδομές ενός πραγματικά αξιοθαύμαστου κτηρίου.

Τα αισθήματα είναι ανάμεικτα. Από τη μία ικανοποίηση για το γεγονός ότι η Αθήνα θα αποκτήσει, επιτέλους, ένα παγκοσμίως ανταγωνιστικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Από την άλλη, βέβαια, στενοχώρια για το γεγονός ότι σχεδόν 20 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το μουσείο δεν έχει καταφέρει να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Απαιτείται άμεσα η έγκριση του κανονισμού λειτουργίας του μουσείου και η εφαρμογή της μουσειολογικής μελέτης, ώστε να γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα για να μπορέσει, εντός των επόμενων μηνών, αν αυτό καταστεί εφικτό, η Αθήνα να αποκτήσει επιτέλους ένα Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Ένα μουσείο που τόσο χρειάζεται. Ένα μουσείο το οποίο - και αυτό - θα συνδράμει, με το δικό του τρόπο, στην συνολική πολιτιστική αναβάθμιση της Αθήνας. 

 

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ενθουσιασμένος από την προσπάθεια και άκουσε με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των επιμελητών.

Να σημειωθεί ότι το μουσείο ξεκινά την λειτουργία του αύριο, μετά από πολλές αναβολές τους προηγούμενους μήνες.