Στο... χιούμορ το έριξε ο Βασίλης Λεβέντης, μετά τον σάλο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το χθεσινό περιστατικό σε εκδήλωση, όπου την ώρα που ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέβαινε στο βήμα του φώναξε «και μην ξεχάσεις τα χειρόγραφα».

Από το πρωί, ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων προσπάθησε να... αποσιωπήσει το περιστατικό, δηλώνοντας χαρακτηριστικά στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1:

Παρεξηγήθηκε και ο Κουρουμπλής όταν κάποια φορά στη Βουλή είχα πει ότι μιλάτε όλοι με χειρόγραφα ενώ απαγορεύεται. Μου είχε πει τότε ο Κουρουμπλής ότι εκείνος δεν έχει χειρόγραφα γιατι δεν βλέπει και έχει δίκιο. Τον είχα αδικήσει τότε... 

Στη συνέχεια, μέσω ανακοίνωσης, ο κ. Λεβέντης τόνισε πως με τον υπουργό Εσωτερικών τούς συνδέει φιλία και «η κουβέντα στον σύλλογο φίλων παιδιού με καρκίνο "η Ελπίδα" ήταν χιουμοριστική επιτρεπόμενη από την οικειότητα που υπάρχει μεταξύ τους». 

«Σε καμία περίπτωση ο κ. Λεβέντης δεν ειρωνεύτηκε τον κ. Κουρουμπλή για την τυφλότητα του όπως νόμιζε η κ. Φωτίου η ο κ. Κουίκ», σημειώνεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει:

Μπορεί να ερωτηθεί και ο κ. Κουρουμπλής για το αν ο κ. Λεβέντης τον αγαπά και τον σέβεται. Μην είναι λοιπόν βιαστικοί οι αυτόκλητοι συνήγοροι.

Ολόκληρη η δήλωση της Ένωσης Κεντρώων:

«Σχετικά με το δημοσίευμα της «Αυγής» (σελ.11) της 20ης Μαΐου 2016 και των «Νέων» στην σελίδα 7 της ίδιας ημέρας, με αντίστοιχους τίτλους «Αθλιότητα Λεβέντη» και «Τίποτα δεν άλλαξε», από την Ένωση Κεντρώων γίνονται γνωστά τα ακόλουθα :

Στο παρελθόν ο κ. Λεβέντης έχει στηλιτεύσει από το βήμα της Βουλής το γεγονός ότι οι βουλευτές, σχεδόν όλοι, μιλούν στην αίθουσα με χειρόγραφα και αυτό εκ του κανονισμού απαγορεύεται.

Ο κ. Κουρουμπλής έπιασε τον κ. Λεβέντη αμέσως μετά και του παραπονέθηκε ότι για τους λοιπούς βουλευτές μπορεί να έχει δίκιο, για τον ίδιο όμως ότι τον αδικούσε δεδομένης της φυσικής του αδυναμίας.

Μεταξύ των δύο ανδρών υπάρχει φιλία και η κουβέντα του κ. Λεβέντη προς τον κ. Κουρουμπλή στον σύλλογο φίλων παιδιού με καρκίνο «η Ελπίδα» ήταν χιουμοριστική επιτρεπόμενη από την οικειότητα που υπάρχει μεταξύ των δύο ανδρών και σε καμία περίπτωση ο κ. Λεβέντης δεν ειρωνεύτηκε τον κ. Κουρουμπλή για την τυφλότητα του όπως νόμιζε η κ. Φωτίου η ο κ. Κουίκ.

Μπορεί να ερωτηθεί και ο κ. Κουρουμπλής για το αν ο κ. Λεβέντης τον αγαπά και τον σέβεται. Μην είναι λοιπόν βιαστικοί οι αυτόκλητοι συνήγοροι».

Σ.Σ.: Ο κ. Λεβέντης το 'ριξε στο χιούμορ για να ξεφύγει από μια δύσκολη κατάσταση για τον ίδιο και επικαλείται την οικειότητα που μπορεί να έχει με τον κ. Κουρουμπλή. Ωστόσο ως δημόσιο πρόσωπο και ως πρόεδρος κόμματος θα πρέπει να ξέρει ότι η οικειότητα που τυχόν διατηρεί σε προσωπικό επίπεδο δεν μπορεί να εκφράζεται με τέτοιο τρόπο σε δημόσια εκδήλωση παρουσία του ΠτΔ, του Αρχιεπισκόπου, υπουργών και απλών πολιτών, εκτός αν ο ίδιος νομίζει ότι κάνει εκπομπές από το κανάλι 67 ή βρίσκεται σε καφενείο.