current views are: 5

22 Μαΐου 2016
Δημοσίευση17:28

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προχωράει μόνος του

Το newpost από την έναρξη του διαλόγου για την κεντροαριστερά είχε επισημάνει πως η συνεργασία ΠΑΣΟΚ -Ποτάμι- ΔΗΜΑΡ δεν είχε καμία τύχη. 

Δημοσίευση 17:28’

Το newpost από την έναρξη του διαλόγου για την κεντροαριστερά είχε επισημάνει πως η συνεργασία ΠΑΣΟΚ -Ποτάμι- ΔΗΜΑΡ δεν είχε καμία τύχη. 

Το newpost από την έναρξη του διαλόγου για την κεντροαριστερά είχε επισημάνει πως η συνεργασία ΠΑΣΟΚ -Ποτάμι- ΔΗΜΑΡ δεν είχε καμία τύχη. Από την αρχή ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι δεν είχαν διάθεση συνεργασίας.

Η εξαίρεση ήταν βουλευτές προερχόμενοι από τη ΔΗΜΑΡ όπως ο Σπύρος Λυκούδης και ο Γρηγόρης Ψαριανός αλλά και ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας ο οποίος εκπροσώπησε τον κύριο Θεοδωράκη και στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στο μεσοδιάστημα από το Ποτάμι αποχώρησε ο Χάρης Θεοχάρης.

Άλλοι βουλευτές όπως ο κύριος Φωτήλας βλέπουν με καλό μάτι μια συνεργασία με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ και ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος έχει μιλήσει με καλύτερα λόγια για τον πρόεδρο της ΝΔ παρά για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Ο κύριος Θεοδωράκης σε καμιά περίπτωση δεν ήταν διατεθειμένος να απωλέσει το κόμμα του. Σε όλες τις συνεντεύξεις του έχει επισημάνει πως αν το Ποτάμι στερέψει τότε και ο ίδιος δεν έχει λόγο ύπαρξης στην πολιτική .

Το επόμενο χρονικό διάστημα πάντως είναι εξαιρετικά κρίσιμο. Όπως καταγράφουν όλες οι δημοσκοπήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται και κερδίζει το κοινό στο οποίο επίσης απευθύνεται ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο κύριος Θεοδωράκης πρέπει να βρει πειστικό αντιπολιτευτικό λόγο αλλά και κοινό. Επίσης πρέπει να προλάβει βουλευτές που ενδεχομένως θελήσουν να απευθυνθούν σε άλλο πολιτικό κόμμα και κατά συνέπεια να αποχωρήσουν από το Ποτάμι.
 


σχετικα αρθρα