Πλήθος αντιδράσεων στα social media – άλλες γεμάτες χιούμορ, άλλες οργισμένες, προκάλεσε η δήλωση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Άννας Βαγενά, ότι η «δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε».

Η ατυχής αυτή δήλωση έβαλε στην κυριολεξία «φωτιά» στο Twitter, και έφτασε σε σημείο να γίνει… ένα από τα κορυφαία hashtags ανάμεσα στους έλληνες χρήστες του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Συμβούλιο οπλαρχηγών του Μωριά και της Ρούμελης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος» έγραψε ένας εξ αυτών. 

twitter-tweet" data-lang="en">

Συμβούλιο οπλαρχηγών του Μωριά και της Ρούμελης, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησε ο Πάνος Καμμένος #tourkokratia_syriza

— You talkin' to me? (@speechthenless) May 26, 2016

«Τυχαίο ότι αυτός που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης ήταν ο παλαιών πατρών ΓΕΡΜΑΝΟΣ? Γατάκια να την ακούτε την Βαγενά» ανέφερε ένας άλλος.

twitter-tweet" data-lang="en">

Τυχαίο ότι αυτός που σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης ήταν ο παλαιών πατρών ΓΕΡΜΑΝΟΣ?
Γατάκια να την ακούτε την Βαγενά #tourkokratia_syriza

— αναρχικο γαιδουρι (@arg_ch) May 26, 2016

Άλλος χρήστης ανέβασε μία φωτογραφία, που τη συνόδεψε με το εξής σχόλιο: «Εδώ αγανακτισμένος ραγιάς ψηφίζει δαγκωτό Καπετάν Τσίπρα μετά από 4 αιώνες σκλαβιάς».

twitter-tweet" data-lang="en">

Εδώ αγανακτισμένος ραγιάς ψηφίζει δαγκωτό Καπετάν Τσίπρα μετά από 4 αιώνες σκλαβιάς #tourkokratia_syriza pic.twitter.com/OmCCQfl6Ft

— Κότα Μαξίμου (@syriza_pedemos) May 26, 2016

Αντίστοιχου ύφους ήταν και το σχόλιο του χρήση @Archontis: Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ΔΕΗ, παρα 99 χρονια ΤΑΙΠΕΔ και φυλακη.

twitter-tweet" data-lang="en">

Καλυτερα μιας ωρας ελευθερη ΔΕΗ
παρα 99 χρονια ΤΑΙΠΕΔ και φυλακη#tourkokratia_syriza

— Archontis (@ArchontisZampo) May 26, 2016

Γενικότερα, το Twitter αξιοποίησε... δεόντως την εν λόγω δήλωση:

twitter-tweet" data-lang="en">

Πείτε στη Βαγενά ότι στα 400 χρόνια κάτι μάρμαρα μας λείψαν μόνο, ενώ στα 99 το υπερταμείο θα τα 'χει πουλήσει όλα #tourkokratia_syriza

— Χωρίς σταθερές (@chorisref) May 26, 2016