Τη δική του εκδοχή για την κρίση και τα μνημόνια παρουσίασε χθες ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου μέσα από το βιβλίο του «Game Over»

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στο θέατρο του ιδρύματος Κακογιάννη και ήταν όλοι εκεί... Από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Παναγιώτη Πικραμμένο...

Μέχρι τον Γιάννη Στουρνάρα και τον Γκίκα Χαρδούβελη...

Στο ακροατήριο βρέθηκαν μεταξύ άλλων, οι Απόστολος Κακλαμάνης, Φίλιππος Σαχινίδης, Συμεών Κεδίκογλου, Αντρίκος Παπανδρέου, Φίλιππος Πετσάλνικος, Δημήτρης Ρέππας, Πάρις Κουκουλόπουλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Τάσος Γιαννίτσης, Νίκος Αλιβιζάτος, Γρηγόρης Ψαριανός, Γιώργος Πεταλωτής, Γιώργος Ζαννιάς, Μιχάλης Καρχιμάκης.

Τον συντονισμό της παρουσίασης είχε ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας ενώ στο πάνελ ήταν ο διευθυντής Σύνταξης των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ. 

Ο διευθυντής σύνταξης των Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, υπογράμμισε ότι το βιβλίο του πρώην υπουργού είναι σημαντικό «Αδικούνται. Η πολιτική ακεραιότητα του Γιώργου Παπανδρέου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι αδιαμφισβήτητη και γρήγορα διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης, από την εφαρμογή ενός Μνημονίου. Το ίδιο και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που ανέλαβε από το καλοκαίρι του 2011 την διαπραγμάτευση».

Ο κ. Σπίγκελ ανέφερε ότι «ο Αντώνης Σαμαράς εισήγαγε τη διετία 2010-12 το μύθο της «άλλης πολιτικής» αλλά μέσα σε δύο εβδομάδες άλλαξε κι αγκάλισε το μνημόνιο (…) Το ίδιο και ο κ. Τσίπρας. Του πήρε βέβαια 6 μήνες να καταλάβει και τελικά υπέγραψε το ίδιο μνημόνιο», τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, ενώ σχολιάζοντας την τελευταία απόφαση του Εurogroup, είπε ότι τελικά πέρασε και πάλι η θέση της Γερμανίας για τη διευθέτηση του χρέους: «Επαναλάμβανεται η ίδια διαδικασία, όπως το 2010 και το 2012», πρόσθεσε κι απέδωσε σαφείς ευθύνες στο Βερολίνο για τους χειρισμούς της ελληνικής κρίσης από το 2010. Ως καθοριστικό παράγοντα στην επιδείνωση του ελληνικού προβλήματος, υπέδειξε την κοινή απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ και του Νικολάς Σαρκοζί στη Ντοβίλ, όπου νοιάστηκαν, όπως είπε, για τη προστασία των γερμανικών και γαλλικών τραπεζών.