Έντονη κριτική ασκήθηκε από ανώτατα κυβερνητικά στελέχη αλλά και τον Πρόεδρο της Βουλής  για την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όμως, με σημερινή του συνέντευξη στο πρωινό του ANT1,υπεραμύνθηκε της απόφασης αυτής. Ο υπουργός Οικονομικών, επιχειρημαλογώντας υπέρ της άποψής του συνέδεσε την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά με την ενίσχυση των φτωχών κατοίκων. Άρα, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών, θα βοηθήσει... τις ευπαθείς ομάδες; Βέβαια, ο υπουργός επεσήμανε πριν απαντήσει στη σχετική ερώτηση: «Δεν θα χρυσώσω το χάπι θα πω την προσωπική μου άποψη».

Συγκεκριμένα η δήλωσή του: 

«Δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο να βοηθήσεις τους φτωχούς στα νησιά έχοντας μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ, διότι πάνε πχ. στην Ρόδο εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες και χάνονται τεράστια ποσά από φόρους. Εγώ λέω ότι ο τρόπος να τους βοηθήσεις είναι να έχεις μια σοβαρή αναπτυξιακή πολιτική. Άλλωστε, αυτό είναι άδικο και σε ότι αφορά τους κατοίκους άλλων περιοχών», είπε ο κ. Τσακαλώτος.

«Αυτό είναι ένα από τα σημεία, τα λίγα σημεία, στα οποία συμφωνώ με τους δανειστές», ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών, συμπληρώνοντας «δεν μπορείς να έχεις πολλούς συντελεστές ΦΠΑ. Κάθε εμπόδιο για καλό. Δεν είναι μόνο οι πλούσιοι στα νησιά. Χρειάζεται μια σοβαρή πολιτική για όλους», τόνισε.

Γ.Λ.