Λίγο το περασμένο της ώρας, λίγο η πλημμυρίδα ειδήσεων σχετικά με την επίσκεψη του ρώσου Προέδρου στην Ελλάδα και κάποιες άκρως ενδιαφέρουσες αναφορές του Βλαντιμίρ Πούτιν στη... Νέα Δημοκρατία πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

Όπως αποδείχθηκε, ο «τσάρος» που κυριαρχεί στην πολιτική ζωή της Ρωσίας την τελευταία 15ετία και, συνεπώς, έχει «αντιμετωπίσει» πολλούς έλληνες πρωθυπουργούς, με πρώτο τον Κώστα Σημίτη (!), έχει σαφή εικόνα για την ελληνική πολιτική σκηνή.

Έτσι, όποιος πρόσεξε την on camera αναφορά του προς τον κ. Μητσοτάκη, μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, είδε, ανάμεσα στις γραμμές, τα ονόματα του Κώστα Καραμανλή (σ.σ. επισκέφθηκε τρεις φορές τη Μόσχα ως Πρωθυπουργός) και της Ντόρας Μπακογιάννη. Συγκεκριμένα, ο κ. Πούτιν έκανε αναφορά σε μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη «που ασχολήθηκαν με την πολιτική και συνέβαλαν στις ελληνορωσικές σχέσεις» και, αμέσως μετά, πρόσθεσε πως «με μεγάλη χαρά μπορώ να πω ότι κάναμε πολλά για την ανάπτυξη των σχέσεων όταν στην Ελλάδα ήταν οι εκπρόσωποι του κόμματος σας».

Ο κ. Μητσοτάκης έπιασε το νήμα σημειώνοντας προς τον κ. Πούτιν: «Χαίρομαι να έχω την τιμή να ανήκω σε μία παράταξη που όταν βρέθηκε στην κυβέρνηση το 2004 με 2009 έκανε πάρα πολλά πράγματα για να προωθήσει τις ελληνορωσικές σχέσεις».

T.T