Μία πρώτη συζήτηση έχουν αυτή την ώρα, σε χαλαρό κλίμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο γάλλος ομόλογός του Μανουέλ Βαλς σε δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Υποδεχόμενος τον κ. Βαλς στο δείπνο, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «έχουμε περάσει έναν μεγάλο και παρατεταμένο χειμώνα» και τόνισε ότι «είναι καιρός να δούμε το φως στο βάθος».

Σημείωσε ότι χρειάζεται προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε πως «ξεπεράσαμε όρθιοι δύο πολύ μεγάλες κρίσεις, την προσφυγική και την οικονομική».

Ακόμη, σημείωσε ότι θα έχουμε ένα καλό τουριστικό καλοκαίρι, με τους υπολογισμούς να φτάνουν στους 27 εκατ. επισκέπτες, μεταξύ των οποίων, όπως πρόσθεσε, και πολλοί Γάλλοι.

Σε χιουμοριστικό πνεύμα, είπε ότι θέλει να δει και τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν κάποια στιγμή στην Ελλάδα ως τουρίστα, για να απαντήσει ο κ. Σαπέν στο ίδιο κλίμα ότι ο ίδιος δεν έχει αυτό το δικαίωμα, να κάνει διακοπές.

Στο δείπνο συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, ο υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς, ανώτεροι διπλωμάτες και συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα στο πλαίσιο της διήμερης επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα. Νωρίτερα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.