current views are: 11

6 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση20:02

Όταν οι συριζαίοι έχουν… έμπνευση – Οι δηλώσεις που άφησαν εποχή!

Ουκ ολίγες φορές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον τελευταίο περίπου 1,5 που βρίσκονται στην εξουσία έχουν προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις τους.

Δημοσίευση 20:02’

Ουκ ολίγες φορές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον τελευταίο περίπου 1,5 που βρίσκονται στην εξουσία έχουν προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις τους.

Ουκ ολίγες φορές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τον τελευταίο περίπου 1,5 που βρίσκονται στην εξουσία έχουν προκαλέσει σάλο με τις δηλώσεις τους. Μάλιστα, σε πάρα πολλές περιπτώσεις η  «γκρίνια» που έχει προκληθεί έχει φτάσει στα όρια τους υπόλοιπους βουλευτές του κόμματος… που τρέχουν να μαζέψουν τα, αμάζευτα! Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα, οι ίδιοι οι βουλευτές έσπευσαν να εκδώσουν διευκρινιστικές ανακοινώσεις είτε να πάρουν τα λεγόμενά τους πίσω.

Το newpost «φρεσκάρει» τη μνήμη σας με κάποιες από αυτές:

Μειδίαμα προκάλεσαν οι χιουμοριστικές προτροπές της Θ. Φωτίου για «γεμιστά» και «πίτες» προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση. Η Θεανώ Φωτίου όπως φαίνεται έχει πολύ καλή σχέση με τη μαγειρική καθώς σε πολλές δημόσιες παρεμβάσεις της αναφέρεται σε αναλογικά παραδείγματα από την κουζίνα προκειμένου να υποστηρίξει τις πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Όμως και οι δηλώσεις της για το πρωτοσέλιδο της Αυγής για τις Offshore, δημιούργησαν ένταση, σε σημείο που αναγκάστηκε η υπουργός να δώσει διευκρινήσεις.

Πολάκης: Έπρεπε να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη

Σε δηλώσεις που είχαν προκαλέσει σάλο είχε προχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ο οποίος αναφερόμενος σε επεισόδιο που είχε με δημοσιογράφο  ούτε λίγο ούτε πολύ τον απείλησε με χειροδικία. «Εκείνη την ώρα κανονικά έπρεπε να σηκωθώ απάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, τρία μέτρα», είπε για τον δημοσιογράφο δίνοντας λαβή για νέα σχόλια σχετικά με τη συμπεριφορά ενός πολιτικού και υπουργού.

Η εθνοκάθαρση τα ζυμαρικά και τα… βασιλόπουλα

Έχει «κτυπήσει» πολλές φορές με δηλώσεις του ο Νίκος Φίλης. Εκτός από τη δήλωσή του περί «εθνοκάθαρσης» των Ποντίων, δημιουργήθηκε σάλος με τις «πενταροδεκάρες» της επιβολής ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία και την ποσότητα ζυμαρικών που καταναλώνει η κάθε οικογένεια. Πρόσφατα… επέστρεψε όμως με τον κώδικα του «καλού μαθητή», για το οποίο τον «τρόλαραν» μέχρι και στο πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. 

«Οι μετανάστες λιάζονται και εξαφανίζονται»

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με την αναφορά της πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου για μετανάστες που λιάζονται στην Ομόνοια. Ενώ, η κ. Χριστοδουλοπούλου, προχώρησε τη δήλωσή της ένα βήμα παραπέρα λέγοντας «ότι εξαφανίζονται».

Μουζάλας: Είπε Μακεδονία τα Σκόπια

Τη λέξη «Μακεδονία» χρησιμοποίησε για τα Σκόπια, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στη συνέντευξή του στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ.  Η δήλωσή του αυτή δημιούργησε μεγάλη ενδοκυβερνητική κρίση, σε σημείο που ο Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα.

«Η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ»

Την άποψη ότι η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ, ανέπτυξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Αυλωνίτου.  Σε τηλεοπτική της συνέντευξη είπε πως «παίζονται παιχνίδια. Το ΔΝΤ, σε όλες τις εκτιμήσεις του έχει πέσει λάθος. Η Ελλάδα έσωσε το ΔΝΤ, ήταν χρεωκοπημένο και μπαίνοντας στο ελληνικό πρόγραμμα, να πω ότι δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ από το 2013. Και το ΔΝΤ μαζί με τον κ. Σόιμπλε θέλουν να παρατείνουν τη συμφωνία».

«Θα ρίξω την κυβέρνηση αν…»

Θα ρίξει την κυβέρνηση, αν περνάει από το χέρι του, δήλωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός, εάν… δοθεί άδεια να χτιστεί ένα ακόμη ξενοδοχείο all inclusive. Μπορεί να χαρακτήρισε ακραία τη δήλωσή του αλλά συνέχισε να την στηρίζει.

Γιάννης Δημαράς: Κλαίω αλλά ψηφίζω

«Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της», δήλωσε ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δημαράς κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου. Προκάλεσε αίσθηση η ομιλία του η οποία έγινε σε φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα. Κάθε πρότασή του ξεκινούσε με τα ρήματα «λυπάμαι» και «θρηνώ».

Βαγενά: Αντέξαμε 400 χρόνια Τούρκους

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων», δήλωσε η Άννα Βαγενά, προσθέτοντας πως «η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές». Η βουλευτής προσπάθησε να δώσει διευκρινήσεις αλλά μάλλον προς το χειρότερο! «Η δήλωση που έκανα απευθύνεται σε ευφυείς ανθρώπους και όχι σε φαρμακερά φίδια», είπε συγκεκριμένα.

Γ.Λ.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα