Επίθεση στην κυβέρνηση Καραμανλή για την οικονομική κατάσταση της χώρας εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης από την τηλεοπτική του εκπομπή στο Kontra Channel.

Ενώ παρουσίαζε τις προτάσεις του για την αγορά βιβλίων μέσω τηλεμάρκετινγκ, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ και η εκλογική του νίκη τον Γενάρη του 2015 δεν ήταν τόσο γιατί είχε δημιουργήσει ένα ισχυρό ρεύμα υπέρ του αλλά γιατί ο κόσμος ήθελε να τιμωρήσει την Νέα Δημοκρατία για την οικονομική κατάρρευση της χώρας. «Δικαίως ως έναν κάποιον βαθμό» ο αντιπρόεδρος της ΝΔ «γιατί και εμείς, η Νέα Δημοκρατία έχει ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας. Και ήθελε να μας δει ο λαός να πέφτουμε». 

«Όπως τα παιδιά ξεχνάνε γρήγορα έτσι και οι Έλληνες ξεχνάνε γρήγορα», είπε στη συνέχεια και εξήγησε: «Όταν έγινε η χρεοκοπία μας 6 Μάη του ’10 και μπήκαμε στο πρώτο μνημόνιο επί Γιώργου Παπανδρέου, όπου εκεί θυμίζω πως ήρθε ο Γιώργος Παπανδρέου στην εξουσία; Κατεβήκαμε στις εκλογές του Οκτωβρίου του ’09 με τον Καραμανλή να λέει δεν έχουμε λεφτά, πρέπει να παγώσω μισθούς και συντάξεις και προσλήψεις στο δημόσιο για να μην μπούμε στο στόχαστρο των αγορών και τον Παπανδρέου να λεέι «λεφτά υπάρχουν, δεν χρειάζεται καμιά περικοπή και καμιά θυσία». Και ο «σοφός» ελληνικός λαός ψήφισε λεφτά υπάρχουν και Γιώργο Παπανδρέου.

Όταν λοιπόν ήρθε η χρεοκοπία της 6ης Μαΐου και οι Έλληνες αισθάνθηκαν το μνημόνιο ανέφερε στη συνέχεια ένα από τα επιχειρήματα που κυκλοφορούσαν ήταν ότι δεν είχε προειδοποιηθεί ο λαός από τους πολιτικούς.