Με πρωτοσέλιδο, που είναι στη… γραμμή Φίλη, κυκλοφορεί η εφημερίδα «Αυγή»Ο κεντρικός τίτλος είναι «Άδωνις και Σία βαράνε την κατσαρόλα», ενώ υπέρτιτλο έχει: «Ποιοι είναι οι δήθεν ακομμάτιστοι "Παραιτηθείτε"».

Η εφημερίδα, με το πρωτοσέλιδό της στηρίζει τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη για τις δηλώσεις του, περί «προσπάθειας υπονόμευσης της κυβέρνησης με τα"κινήματα κατσαρόλας"», αναφερόμενος στις σχεδιαζόμενες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που οργανώνονται μέσω διαδικτύου, με κεντρικό σύνθημα "Παραιτηθείτε", που το Μαξίμου χαρακτήρισε «προσωπικές απόψεις».

Γράφει η εφημερίδα:

«Πολιτικοί υποστηρικτές του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη, τουϊτεράδες τύπου Μουρούτη και ορισμένοι ακραιφνώς νεοφιλελεύθεροι του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού είναι οι "ακομμάτιστοι" οργανωτές των συγκεντρώσεων "Παραιτηθείτε" σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 15 του μήνα, που τις τελευταίες ώρες ζητούν την παραίτηση του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη για να προσδώσουν πολιτική υπόσταση στην κίνησή τους.

Τα περί απόπειρας του υπουργού ή της κυβέρνησης να θέσουν τις κινητοποιήσεις εκτός νόμου είναι αντιστοίχου σοβαρότητας με τους ισχυρισμούς "Ο Φίλης θα καταργήσει τα φωνήεντα" και το βίντεο που έχουν φτιάξει για την περίσταση, που ξεκινάει από τους Σπαρτιάτες, περνάει από τον Κολοκοτρώνη και καταλήγει στον Κ. Καραμανλή».

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας:  

Τι είναι το κίνημα της κατσαρόλας:

Πρωτοεμφανίστηκε το 1971 στη Χιλή κατά του Σαλβαδόρ Αλιέντε και επανεμφανίστηκε το 2001 στην Αργεντινή, την περίοδο της χρεοκοπίας της χώρας.