Στον λόφο της Πνύκας βρέθηκαν το απόγευμα της Κυριακής μεταξύ άλλων ο Προκόπης Παυλόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.

Οι τρεις τους έδωσαν το παρών στην τελετή έναρξης της 56ης Διεθνούς Συνόδου για νέους μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Μεταξύ άλλων, στην τελετή παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΔΟΑ, Ισίδωρος Κούβελος, o πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ενώ διαβάστηκε και χαιρετισμός του προέδρου της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

Την 56η Διεθνή Σύνοδο, που θα διαρκέσει ως τις 25 Ιουνίου, θα παρακολουθήσουν 162 νέοι και νέες από 97 χώρες απ' όλο τον κόσμο, ενώ θα υπάρχουν και 22 συντονιστές.

Θέμα της είναι «ο Ολυμπισμός ως αποτελεσματικό μέσο ανάπτυξης και βιωσιμότητας» και ειδικό θέμα «η μάθηση που βασίζεται στις Ολυμπιακές αξίες ως αποτελεσματικό μέσο για την περιβαλλοντική προστασία».

Σκοπός της ΔOA είναι να εκπαιδεύσει, αλλά κυρίως να παροτρύνει τους νέους ανθρώπους, να χρησιμοποιήσουν παραγωγικά τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους από τη Σύνοδο, για να προαγάγουν τα Oλυμπιακά Iδεώδη και να εκπαιδεύσουν και άλλους ανθρώπους. επιστρέφοντας στις χώρες τους.