Την αφορμή που ζητούσε, έχοντας ως κοινό τους μαθητές που εκπροσώπησαν την Ελλάδα στις μαθητικές Ολυμπιάδες το 2015, βρήκε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος προκειμένου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς της για την εκπαίδευση.

Παίρνοντας το νήμα από τα λεγόμενα Μπαλτά περί αριστείας αλλά και από την γενικότερη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του Ν. Φίλη, να ομογενοποιήσει (προς τα κάτω) τους μαθητές, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι:

«η αριστεία όχι μόνον δεν παραβιάζει την αρχή της ισότητας αλλά την αναδεικνύει και την υπηρετεί. Γιατί η αρχή της ισότητας, κατά το Σύνταγμα, είναι αναλογική ισότητα».

Όπως εξήγησε ο κ. Παυλόπουλος, «ισότητα κατά το Σύνταγμα σημαίνει ίση μεταχείριση ουσιωδώς όμοιων καταστάσεων αλλά και άνιση μεταχείριση ουσιωδώς ανόμοιων καταστάσεων. Γιατί η ισότητα παραβιάζεται και όταν μεταχειριζόμαστε ανίσως τα ίσα, αλλά και όταν μεταχειριζόμαστε κατ΄ ίσον τρόπο τα άνισα. Όταν δηλαδή ισοπεδώνουμε την προσωπικότητα του ανθρώπου. Γιατί αυτό σημαίνει ίση μεταχείριση των ανίσων. Σε αυτήν την περίπτωση απλώς επιβεβαιώνουμε την μετριότητα. Και βεβαίως τους έχοντες και κατέχοντες».

Τώρα, αν το μήνυμα ελήφθη μένει να φανεί...

Τ.Τ