Η τοποθέτηση του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου υπέρ της άμεσης εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από το λαό, με παράλληλη αύξηση των αρμοδιοτήτων του, μάλλον δεν άρεσε πολύ στο επιτελείο της Συγγρού.

Αν και θεωρείται τυχαίο ότι η τοποθέτηση Αβραμόπουλου (στην Καθημερινή) συνέπεσε με τις πληροφορίες (Έθνος) για ανάλογη θέση του Αλέξη Τσίπρα, η άποψη του Επιτρόπου προκάλεσε εκνευρισμό. Κι αυτό διότι, στο σχέδιο για τη συνταγματική αναθεώρηση, που αναμένεται να παρουσιάσει – την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου – ο κ. Μητσοτάκης, η Ν.Δ. ναι μεν περιγράφει κάποιες αυξημένες αρμοδιότητες για τον Πρόεδρο, πλην όμως αρνείται την άμεση εκλογή του από τους πολίτες. Αντιθέτως, προτείνει ο Πρόεδρος Δημοκρατίας να εκλέγεται από τη Βουλή, ακόμη και με σχετική πλειοψηφία, χωρίς δηλαδή η χώρα να οδηγείται σε πρόωρες εκλογές.

Υπό την έννοια αυτή η σύμπτωση Αβραμόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί προβλήματα στη Νέα Δημοκρατία.

Από την άλλη, βέβαια, και ο επίτροπος έχει τα δίκια του. Διότι την ίδια άποψη είχε, ξεκάθαρα, διατυπώσει ήδη από το 2011. Και ουδένα λόγο έχει να την αλλάξει τώρα, που βρίσκεται εκτός των στενών ορίων της κομματικής αντιπαράθεσης.

Τ.Τ