Στην εθελοντική αιμοδοσία για την τράπεζα αίματος του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Σταγόνες Ζωής» παρευρέθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης «ανέβασε» μάλιστα στο Twitter και μια φωτογραφία από τη στιγμή της αιμοδοσίας.

Νωρίτερα, στα κεντρικά γραφεία του κόμματος όπου πραγματοποιείται η εθελοντική αιμοδοσία, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, βρέθηκε και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά ευχαρίστησε τους νέους και τα στελέχη που συνέβαλαν στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και δήλωσε:

Στο ΠΑΣΟΚ ιδρύσαμε Τράπεζα Αίματος με την επωνυμία «Σταγόνες Ζωής» και διοργανώνουμε σήμερα εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία μας. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο, με τις μικρές μας δυνάμεις να συμβάλουμε στην ευαισθητοποίηση γύρω από το θέμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Μόνο το 52% του αίματος προέρχεται από εθελοντές αιμοδότες. Το υπόλοιπο καλύπτεται είτε από τους συγγενείς των ασθενών, είτε από εισαγωγές. Σε αντίθεση με ότι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, όπου σχεδόν το 100% του αίματος προέρχεται από την εθελοντική αιμοδοσίαΜε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον φόβο και κυρίως να αντιμετωπίσουμε την αδιαφορία σε σχέση με την αιμοδοσία και έτσι στην πράξη να στηρίξουμε τον κρίκο αλληλεγγύης που είναι «αιμοδότης – αίμα – ασθενής».