current views are: 14

17 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση18:03

Τα ζεύγη Τσίπρα – Μητσοτάκη στο δείπνο προς τιμήν του Μπαν Κι Μουν (εκτενές φωτορεπορτάζ)

Δείπνο παρέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Δημοσίευση 18:03’

Δείπνο παρέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στο ίδιο τραπέζι βρέθηκαν και μάλιστα μετά συζύγων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή, η επίσκεψη του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην Αθήνα, στο περιθώριο της οποίας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέθεσε το βράδυ της Παρασκευής δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά, υπάρχει τριών συζύγων, της κ. Σίσσυς ΠαυλοπούλουΠελτσεμή, της κ. Περιστέρας Μπαζιάνα και της κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη φορούσε ένα μαύρο φόρεμα, ενώ η σύζυγος του κ. Τσίπρα ένα κόκκινο φόρεμα. Οι δύο κυρίες μάλιστα είχαν μία σύντομη κουβέντα μεταξύ τους.

Την ίδια στιγμή, πριν το δείπνο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν έναν σύντομο διάλογο, ο οποίος καταγράφηκε από τον φωτογραφικό φακό. 

Το μενού του δείπνου στο Μουσείο της Ακρόπολης ήταν πλούσιο και προσεγμένο. 

Πιο αναλυτικά, περιελάμβανε πράσινη σαλάτα με φρέσκιες ψητές γαρίδες και λαδολέμονο με δεντρολίβανο και φιλέτο σφυρίδας στη σχάρα με πατάτες στον ατμό και αρμυρίκια. 

Για επιδόρπιο προσφέρθηκε σορμπέ σοκολάτας με φράουλες, ενώ για το κλείσιμο του δείπνου λικέρ Μαστίχας Χίου και καφές.

Είχε προηγηθεί η κατ ιδίαν συνάντηση των κ.κ. Παυλόπουλου και Μπαν Κι Μουν


σχετικα αρθρα