Την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη προκάλεσε το... δώρο του Αλέξη Τσίπρα στον Μπαν Κι Μουν, το οποίο ήταν ένα σωσίβιο μετανάστη.

Αφορμή αποτέλεσε η κριτική που δέχθηκε από «τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» όταν τον Απρίλιο του 2015 στο λιμάνι της Μυτιλήνης έβγαζε τα σωσίβια από τα μικρά προσφυγόπουλα «εξηγώντας με νοήματα - και κυρίως με χαμόγελα - ότι δεν κινδυνεύουν πια».

«Τώρα, στο ασφαλές πρωθυπουργικό γραφείο τα σωσίβια μπορούν να μοιράζονται ως σουβενίρ και τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γελούν και να επιχαίρουν» καταλήγει στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ήταν Απρίλιος του 2015 και ήμουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης όταν έφτασε ένα σκάφος της Frontex με οικογένειες προσφύγων και μεταναστών. Μόλις πατούσαν στο έδαφος, οι ενήλικες πετούσαν τα σωσίβια τους, τα παιδιά όχι. Νησιώτες, μέλη ΜΚΟ, λιμενικοί και εγώ μαζί αρχίσαμε να βγάζουμε τα σωσίβια των παιδιών εξηγώντας με νοήματα - και κυρίως με χαμόγελα - ότι δεν κινδυνεύουν πια. Αυτές τις φωτογραφίες χρησιμοποίησαν στη συνέχεια τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην προσπάθειά τους να γελοιοποιήσουν το Ποτάμι που ήταν το πρώτο κόμμα που βρέθηκε στα νησιά του Αιγαίου μόλις ξέσπασε η καταιγίδα του προσφυγικού. Τώρα, στο ασφαλές πρωθυπουργικό γραφείο τα σωσίβια μπορούν να μοιράζονται ως σουβενίρ και τα τρολ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να γελούν και να επιχαίρουν.