Άνοιξε τις πύλες της έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή», του Ιδρύματος της Βουλής, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από τον θάνατο του Αν. Παπανδρέου.

Στα εγκαίνια παρέστησαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην πρωθυπουργοί Γιώργος Παπανδρέου, Ιωάννης Γρίβας και Κώστας Σημίτης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, ο πρώην πρόεδρος του Κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι πρώην πρόεδροι της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και Βαγγέλης Μεϊμαράκης, η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου Δήμητρα Λιάνη, ιστορικά στελέχη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, βουλευτές άλλων κομμάτων, πρώην βουλευτές κ.ά..

Τα ενσταντανέ που «έκλεψαν» την παράσταση

Όπως φαίνεται από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα της εκδήλωσης καθόλη τη ξενάγηση ο Γιώργος Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη δεν αντάλλαξαν ούτε βλέμμα, ενδεικτικό των κακών σχέσεων που επικρατούν μεταξύ τους. 

Σύντομη συνομιλία είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργο Παπανδρέου την ώρα που παρακολουθούσαν τα εκθέματα στα εγκαίνια της, ενώ δεν έλειψαν και τα χαμόγελα. 

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής δείχνει φωτογραφίες στον Αλέξη Τσίπρα και η Φώφη Γεννηματά, περιμένει από πίσω του. Πριν από μικρό χρονικό διάστημα είχε ξεσπάσει καυγάς ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για την έκθεση. Η Χαριλάου Τρικούπη είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι επιχειρούσε να οικειοποιηθεί τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.  

Φωτογραφίες από την εκδήλωση: