Περιοδεία στη Σύρο πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε σε σύσκεψη με τοπικούς φορείς στο Επιμελητήριο Κυκλάδων, ενώ επισκέφθηκε τοπικές επιχειρήσεις στους δρόμους και στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, αλλά και εργαζόμενους.

Ταυτόχρονα πέρασε από τους εμπορικούς δρόμους του νησιού όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει μερικές κουβέντες με τους καταστηματάρχες.

Το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γεώργιο Λεονταρίτη, καθώς και με τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργο Μαραγκό.

Μετά την περιοδεία, ο κ. Μητσοτάκης έκανε δήλωση για το βρετανικό δημοψήφισμα. «Σήμερα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη ημέρα για την Ευρώπη. Το αποτέλεσμα του Βρετανικού δημοψηφίσματος προφανώς και πρέπει να γίνει σεβαστό» είπε και συνέχισε:

Ταυτόχρονα, όμως, μας υποχρεώνει όλους να κοιταχθούμε στον καθρέφτη για να μπορέσουμε να διαγνώσουμε γιατί το όραμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης δεν φαίνεται να συγκινεί πια τους ευρωπαίους πολίτες. Θα πρέπει να μετατρέψουμε αυτήν την πολύ μεγάλη πρόκληση σε μια ευκαιρία για την Ευρώπη.

Η Ευρώπη σήμερα χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ένα νέο πολιτικό αφήγημα, το οποίο θα μπορέσει να επανασυνδέσει την ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης με την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Έτσι ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα μεταξύ των ευρωπαϊκών και εθνικών πολιτικών και των πολιτών που αισθάνονται πια ότι η ευρωπαϊκή ιδέα δεν τους αφορά στο βαθμό που τους αφορούσε στο παρελθόν.