Σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση είχαν την ευκαιρία να παραβρεθούν σήμερα τα προεδρεία των επιτροπών ευρωπαϊκών υποθέσεων και δημόσιας διοίκησης της Βουλής.

Οι βουλευτές συναντήθηκαν στο ξενοδοχείο «Αμαλία» δίπλα από κεντρικό κτήριο της Βουλής με γάλλους γερουσιαστές προκειμένου να συζητήσουν θέματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό και την ασφάλεια που μπαίνουν και πάλι ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ.

Οι γερουσιαστές μάλιστα επισκέφτηκαν τη χώρα μας για να μάθουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει με τις προσφυγικές ροές, ενώ προηγουμένως είχαν αντίστοιχη παρουσία στη Τουρκία. Από τη συζήτηση βγήκε το συμπέρασμα πως η κατάσταση που έχει πλέον διαμορφωθεί είναι διαχειριστική με τους εκπροσώπους της γαλλικής Γερουσίας να διαβεβαιώνουν πως οι γείτονες μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας. Δεν συμβαίνει ωστόσο το ίδιο και με την ίδια την ΕΕ, για την οποία θεωρεί πως κωλυσιεργεί και δεν προχωρά στην ολοκλήρωση των όρων της συμφωνίας που έχει γίνει μεταξύ των δύο πλευρών.

Στους δε Έλληνες βουλευτές που συμμετείχαν στη δίωρη συνάντηση δόθηκε η αίσθηση πως υπάρχει μεγάλος προβληματισμός των ευρωπαίων σε ότι έχει να κάνει με την παραχώρηση ευρωπαϊκής βίζας στους τούρκους πολίτες. Φάνηκε δηλαδή μέσα από τους διαλόγους πως η συγκεκριμένη προοπτική σχεδόν τρομάζει τους εταίρους, καθώς ανησυχούν για το ενδεχόμενο αύξησης των ροών από την Τουρκία προς συγκεκριμένες χώρες, μεταξύ των οποίων και τη Γαλλία.