«Φωτιά» πήρε από το πρωί το Twitter την πρόταση της διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,  Κριστίν Λαγκάρντ,  να γίνονται μόνιμα οι Ολυμπιακοί αγώνες στην Ελλάδα.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρόταση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια των εργασιών του «Φεστιβάλ Ιδεών Άσπεν», που πραγματοποιείται στο Άσπεν του Κολοράντο, με συμμετοχή ηγετών και προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο.

Την ερώτηση την έθεσε η Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Άσπεν και υπέυθυνη για τη διοργάνωση του «φεστιβάλ Ιδεών», Κίτι Μπουν:

Η ελληνική οικονομία είναι κατεστραμμένη. Το χρέος είναι τεράστιο πρόβλημα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια τεράστια καταστροφή για το Ρίο. Ο τρόπος με τον οποίο η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή λαμβάνει τις αποφάσεις είναι πράγματι περίπλοκος. Θα μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε μόνιμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο σπίτι τους, στην Αθήνα, ενδυναμώνοντας την οικονομία της και τον τουρισμό, και προσφέροντας μια τοποθεσία περιβαλλοντικά ασφαλή.

«Νομίζω είναι μια σπουδαία ιδέα για άμεση χρήση και σας ευχαριστώ. Ξέρετε, στο βαθμό που πρόκειται να δημιουργήσει ζήτηση, η οποία είναι αυτό που απολύτως χρειάζεται αυτή η οικονομία, θα ήταν πολύ σπουδαίο. Το πώς θα συνδυαστεί η μία μόνιμη έδρα με την πολυμερή και πολυεθνική ελκυστικότητα που έχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, είναι κάτι που πρέπει να μελετηθεί», απάντησε η κ. Λαγκάρντ​.

Οι χρήστες του Twitter με αφορμή την πρόταση της Λαγκάρντ, έστησαν... πάρτι: