Με σκληρή γλώσσα σχολιάζουν από τη Νέα Δημοκρατία τη φράση «Μεγάλη αναστάτωση, θαυμάσια κατάσταση» του Μάο, που φέρεται να χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συζήτηση που είχε με τους δημοσιογράφους για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική, στο αεροπλάνο της επιστροφής από την Κίνα.

Οπως δήλωσε στους πολιτικούς συντάκτες ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετά το briefing, «αυτο ειναι πάρα πολυ σοβαρό. Δείχνει τη διαλυτική αντίληψη που έχουν για πολυ σοβαρά θέματα στη χωρα. Μόνο κριτήριο της πολιτικής του ειναι ο καιροσκοπισμός και τίποτε άλλο».

Σχετικά με το σχέδιο Β και τις αποκαλύψεις Γκάλμπρεϊθ, ανώτατη πηγή της Συγγρού σημείωνε δηκτικά πως από  ‎τη στιγμή που το Μαξίμου έχει πάρει αποστάσεις από τα όσα καταγγέλλονται δεν υπάρχει λόγος να μην παραστούν τα στελέχη του στην Εξεταστική.

Παράλληλα, ερωτηθείσα η ίδια πηγή για το αν θα έπρεπε να παρέμβει η δικαιοσύνη, απάντησε πως ‎«η δικαιοσύνη θα μπορούσε να παρέμβει παράλληλα με την πολιτική διαδικασία, δεδομένου ότι στο παρελθόν έχει παρέμβει και για μικρότερες και λιγότερο σημαντικές υποθέσεις».