Ειδική… οδηγία να επιδείξει «σκληρή» γραμμή στο Eurogroup υπέρ της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια του Eurogroup, στην κατεύθυνση του κ. Τσακαλώτου κινήθηκαν και οι υπουργοί της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου, αρχικά μόνο ο έλληνας υπουργός Οικονομικών υποστήριξε τους Πορτογάλους και τους Ισπανούς. Ωστόσο, μετά την τοποθέτηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών ακολούθησαν και ο Ιταλός και ο Γάλλος ομόλογός του, ζητώντας ελαστικότερη αντιμετώπιση, με το βασικό επιχείρημα του Ευκλείδη Τσακαλώτου ότι μετά το Brexit η σκληρή γραμμή στα δημοσιονομικά αυτή τη στιγμή στέλνει εντελώς λάθος μήνυμα στις αγορές.

Στο σημερινό Eurogroup κυριάρχησαν η δημοσιονομική κατάσταση στην Ισπανία και την Πορτογαλία και η γενική οικονομική κατάσταση στην ευρωζώνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ισπανία και η Πορτογαλία βρίσκονται αντιμέτωπες με κυρώσεις λόγω του ότι έχασαν το στόχο της Κομισιόν για το έλλειμμα, ενώ η Ιταλία βρίσκεται σε δίνη, εξ αιτίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες της, οι οποίες έχουν «κόκκινα» δάνεια τα οποία ξεπερνούν τα 360 δισεκατομμύρια ευρώ.